WDP | 55.000 m2 nieuwbouwmagazijn | Breda

WDP is gestart met de realisatie van een nieuw distributiecentrum voor Lidl op de site die voorheen eigendom was van The Greenery in  Breda. Dit nieuwbouwmagazijn vormt het sluitstuk van de (her)ontwikkeling van het terrein en de gebouwen die in 2015 door WDP werden verworven tot een modern logistiek park van in totaal ongeveer 85.000 m² verhuurd aan meerdere klanten.

Na de afbraak van de bestaande loods (ex-The Greenery), is WDP gestart met de realisatie van een nieuwbouwmagazijn van circa 55.000 m² dat na oplevering (voorzien in de loop van het tweede kwartaal van 2019) zal worden gehuurd door Lidl op basis van een langetermijnhuurcontract. Lidl zal in dit pand zijn food-activiteiten – voorheen op verschillende kleinere locaties – consolideren. Deze verhuring bevestigt andermaal het langetermijnpartnership tussen WDP en Lidl. Na de huur van de locaties te Moerdijk en Hazeldonk in Nederland en het pand te Genk in België, is dit meteen het vierde warehouse dat door de retailer voor lange termijn wordt gehuurd.

Michiel Assink, General Manager van WDP Nederland: “Deze herontwikkeling bevestigt de kracht van verouderde sites die het potentieel in zich dragen om te worden omgevormd naar een hedendaags logistiek park samen, met en voor onze klanten.

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren) en heeft circa 4 miljoen m² aan panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ruim 180 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië.

De Lobel & Partners ‘real estate experts’ adviseerde WDP bij deze verhuurtransactie.