Verkocht | Logistieke belegging | regio Breda

Catella CLD+ Germany Fund verwerft een logistiek complex van 35.000 m² nabij Breda.

 Het Catella Logistics Germany Plus Fund (CLD+) heeft een logistieke ontwikkeling van ruim 35.000 m² gekocht op Business Centre Treeport in Rijsbergen nabij Breda. Het nieuw ontwikkelde object is verdeeld in drie units en verhuurd aan 3 huurders. De tweede bouwfase van het project wordt binnenkort afgerond en daarmee de laatste unit in gebruik genomen.

De verkoper, Poppelaars Properties B.V., onderdeel van een groep van bedrijven waartoe ook Tierra Outdoor, een detailhandelaar in buitenmeubelen en accessoires, behoort, tevens huurder van Unit 1 van deze ontwikkeling. De andere 2 units zijn verhuurd aan respectievelijk Oostvogels Logistics, onderdeel van de Neele-Vat Groep, en Kennis Transport & Logistics.

Ralph Willems, Senior Acquisition Manager bij CIMB: “De Treeport-transactie is de tweede en grootste acquisitie die we dit jaar voor het Catella Logistics Germany Plus Fund (CLD+) in de Benelux hebben gedaan. Eerder dit jaar deden we een forward funding-investering in een logistieke ontwikkeling in Maasmechelen in België. We zijn trots dat we de transactie binnen een korte periode van zeven weken hebben afgerond, met de steun van het internationale platform van Catella. Het ultramoderne, volledig elektrische, gasvrije, CO2 neutralegebouw voldoet aan alle belangrijke duurzaamheidscriteria. We hebben een sterk vertrouwen in het huurgroeipotentieel voor het Treeport-bedrijvenpark, gezien de strategische ligging tussen de havens van Rotterdam enAntwerpen en andere logistieke knooppunten in Nederland. We kijken naar mogelijkheden om te investeren in meer logistieke activa in de Benelux voor het pan-Europese investeringsplatform van Catella.“

Het object bestaat uit 29.688 m² warehouse, 3.368 m² mezzanine/showroomruimte en 732 m² kantoor, en is zo ontworpen dat het voldoet aan de hoogste moderne standaarden voor logistieke gebouwen. Het pand zal een BREEAMduurzaamheidscertificering ‘Very Good’ krijgen, waarbij er op het dak voorbereidingen zijn getroffen voor de installatie van zonnepanelen.

Marten Helms, Fund Manager for CLD+ at CREAG: “Met de aankoop van dit multi-tenant logistieke object nabij Breda versterken we de bestaande portefeuille en de Geografische diversificatie van ons ‘Catella Logistik Deutschland Plus’ fonds. Deze aankoop draagt ook bij aan de hoge mate van duurzaamheid binnen de portefeuille met de BREEAM ‘Very Good’ certificering. Vanwege de grote belangstelling van onze investeerders voor de logistieke beleggingscategorie lanceert Catella Real Estate AG het ‘Catella European Logistics Fund Plus (CELF+)’, ons tweede fonds in deze sector voor professionele en semi-professionele investeerders, aangezien we ons blijven uitbreiden in de Europese logistieke markten.”

Catella werd bij deze transactie ondersteund door Osborne Clarke (juridisch), KPMG (tax) en PVM (technisch). De verkoper werd vertegenwoordigd door De Lobel & Partners – real estate experts (commercieel) en Schaap Advocaten Notarissen (juridisch).