verhuurd | nieuwbouw logistiek | regio Gorinchem

Damen Shipyards heeft recentelijk een langjarige huurovereenkomst gesloten met Deltabrug voor een nieuw, op maat gemaakt warehouse, in Schelluinen, Nederland.

Met een oppervlakte van ca. 13.000 m² zal dit warehouse een essentiële rol spelen in de wereldwijde opslag en distributie van voorraden voor de  diverse scheepswerven van Damen Shipyards wereldwijd.

Damen Shipyards biedt innovatieve maritieme oplossingen door middel van ontwerp, scheepsbouw, reparatie en gerelateerde diensten. Hun ambitie is om wereldwijd de meest duurzame scheepsbouwer te worden, met een sterke nadruk op standaardisatie, emissievrije technologieën en digitalisering. Door samen te werken met een breed netwerk binnen de internationale maritieme sector en kennisoverdracht te stimuleren, dragen ze niet alleen bij aan betere, veiligere en milieuvriendelijkere schepen, maar ook aan duurzame lokale ontwikkeling en welvaart. Als familiebedrijf koesteren ze waarden zoals gemeenschapszin, vakmanschap, ondernemerschap en rentmeesterschap, waarbij ze zich richten op de lange termijn en de volgende generatie.

Gelegen op bedrijventerrein Schelluinen-West aan de Griendweg 64 te Schelluinen zal door Deltabrug Beheer een modern en hoogwaardig distributiecentrum worden gebouwd. Deze nieuwe locatie is strategisch gepositioneerd nabij het hoofdkantoor van Damen Shipyards zodat er optimale operationele efficiëntie en synergie is tussen de administratieve en logistieke activiteiten van Damen Shipyards.

De realisatie van dit nieuwe warehouse onderstreept de voortdurende groei en ontwikkeling van Damen Shipyards als een toonaangevende speler in de maritieme industrie. De eerste heipaal is op woensdag 17 april geslagen waarmee de bouw van het warehouse officieel is begonnen. Medio februari 2025 zal het warehouse worden opgeleverd.

Deltabrug werd in het proces begeleid door De Lobel & Partners real estate experts en BRiQ real estate adviseerde Damen Shipyards tijdens het gehele huisvestingsproces.