Prologis | Startbouw DC 3 Waalwijk | Tarkett

Prologis, leider in logistiek vastgoed, is onlangs gestart met de bouw van een distributiecentrum van 26.000 m². Het pand bestaat uit twee units. Hiervan is 14.000 m² verhuurd aan Tarkett, een internationale aanbieder van vloeroplossingen. De resterende 12.000 m² worden speculatief gebouwd en komen juli 2020 voor de markt beschikbaar.

Het pand, DC3, komt te staan op Prologis Park Waalwijk. De volledige oplevering van het pand zal medio 2020 zijn. Het moderne pand krijgt duurzaamheidskenmerken als BREEAM ‘very good’ en een WELL Building certificering. Met deze nieuwe ontwikkeling omvat de portfolio van Prologis in Waalwijk 100.000 vierkante meter.

Op Prologis Park Waalwijk zijn mogelijkheden tot verdere groei, in totaal kan Prologis er tot 210.000 vierkante meter ontwikkelen. “Deze ontwikkeling is onderdeel van een masterplan dat wij speciaal ontwikkelden voor het gebied”, aldus Gina Helmold, VP Head of Developments Prologis Benelux. “De A59, scheepsvrachtterminals en de nabijheid van grote hubs als Antwerpen en Rotterdam maken van Waalwijk een gewilde vestigingslocatie. Ook hier willen wij onze klanten flexibele groeimogelijkheden bieden”.

Prologis werd bij de overeenkomst geadviseerd door Cushman & Wakefield, De Lobel & Partners en DLA Piper. Tarkett werd bijgestaan door Groenewoud Vastgoed Groep.