Aankoop | 105.000 m² Logistiek | Gateway Portfolio | PGIM – DHS Real Estate

PGIM Real Estate koopt een prime logistieke portefeuille van circa 106.236 m², bestaande uit twee gebouwen in Rotterdam en Dordrecht. De objecten zijn gekocht van de in Dordrecht gevestigde logistieke ontwikkelaar Dudok Real Estate. Dudok Real Estate | Home (dudokgroep.com)

Het warehouse op de Maasvlakte is gelegen op een perceel van circa 84.470 m². De Maasvlakte bestrijkt een oppervlakte van 2.000 hectare. De Maasvlakte is een van Europa’s belangrijkste haven, ontwikkeld voor het inklaren van ‘s werelds grootste vrachtschepen en het eerste contactpunt voor Europa’s transportcorridors. Het warehouse in Dordrecht is gelegen op een perceel van 71.219 m² op het nieuwe bedrijvenpark ‘Distripark Dordrecht’. Dit park is gelegen op slechts 20 km ten zuidoosten van het stadscentrum van Rotterdam. Beide gebouwen hebben hoogwaardige specificaties, zijn o.a. voorzien van zonnepanelen, LED verlichting en hebben BREEAM ‘very good’ certificering.

Dudok Real Estate werd geadviseerd door Houthoff (juridisch) en Cushman & Wakefield (commercieel). PGIM Real Estate werd geadviseerd door DHS Real Estate Investment Management  DHS Real Estate Investment Management (dhsreim.com) (asset manager), Clifford Chance (juridisch), Hollis (technisch) en De Lobel & Partners – real estate experts – (commercieel).