Persbericht | Offshore zone | Vlaardingen

Offshore zone Vlaardingen

Vlaardingen, 7 oktober 2021 – In april 2019 stond Van Adrighem Group aan de wieg van District U, de nieuwe multifunctionele stadswijk die op het voormalige Unilever terrein in Vlaardingen wordt ontwikkeld. Vandaag start de ontwikkeling van de Offshore zone binnen District U. Van Adrighem Group koopt ca. 20.000m² bouwrijpe grond met financiering van Rax Finance om hier de komende jaren voor eigen portefeuille 6 kavels voor bedrijfshuisvesting te realiseren gericht op bedrijven uit de offshore en daaraan gelieerde bedrijvigheid.

Van Adrighem Group is al eigenaar van het voormalige Lever Fabergé terrein in Vlaardingen en heeft daar zowel Novadock, de heavy-lifting-terminal, als nieuwbouw voor Boskalis gerealiseerd. Samen met de activiteiten van Van Adrighem (groot in kranen) en Mennens (hijs- en hefexpertise) is hier inmiddels een cluster ontstaan van offshore gerelateerde bedrijvigheid. De nieuwe Offshore zone is een belangrijke overgang tussen de bestaande bedrijvigheid op het Lever Fabergé terrein en de nieuwe stadswijk District U, waar het onderdeel van is en die zowel ruimte biedt aan wonen als werken, maar ook aan onderwijs, zorg , horeca en andere functies.

Met de aankoop van de grond door Van Adrighem Group wordt het startsein gegeven voor de ontwikkeling van de Offshore zone. Rax Finance heeft voor de aankoop een financiering verstrekt. De ontwikkeling van de Offshore zone wordt door INSPIRE Real Estate ter hand genomen. De te realiseren bedrijfshuisvesting vormt een voortzetting van de eerdere vastgoedactiviteiten van Van Adrighem Group en zal aan de eigen portefeuille worden toegevoegd voor de verhuur. Dit najaar start de marketing om geïnteresseerde partijen aan te trekken. De verhuur van de te ontwikkelen bedrijfsgebouwen zal commercieel worden begeleid door De Lobel & Partners – real estate experts. Van Adrighem blijft daarnaast ook betrokken bij de verdere ontwikkeling in District U, een samenwerking tussen de bedrijven Van Adrighem en Leyten.

Leen van Adrighem: “Als Van Adrighem Group investeren we met een lange termijnvisie in Vlaardingen. Dat deden we eerder op het Lever Fabergé terrein. Met de Offshore zone gaan we daarmee verder en willen we enerzijds onze bedrijfsactiviteiten verder versterken en anderzijds met een vloeiende overgang een mooi stukje stad aan Vlaardingen toevoegen”.

Rax Finance: “Het financieren van de Offshore zone past uitstekend bij de dienstverlening van Rax Finance omdat wij goed in staat zijn om vastgoed dat als ‘value add’ en ‘opportunistic’ wordt aangemerkt te beoordelen en daar passende financieringsoplossingen voor te bieden. Wij ondersteunen de visie van Van Adrighem Group ten aanzien van de ontwikkeling van de Offshore zone en dragen als financier graag bij aan de realisatie van deze herontwikkeling”.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de Offshore zone 010-3029005