ODC | 34.000 m² cross dock | Oosterhout

Dit logistieke cross dock object, gelegen aan de Rederijweg 26 op bedrijventerrein ‘Weststad’ te Oosterhout, werd recent aangekocht door TH Real Estate voor haar Europese Logistieke Fonds.  Het object werd gebouwd in 2014 en heeft een metrage van circa 34.000 m² verdeeld over twee compartimenten. Het Grade A-gebouw is langjarig verhuurd  aan de wereldwijde discount-supermarktketen Lidl. Het object wordt gebruikt voor de opslag en distributie van non food-producten ten behoeve van de regionale distributiecentra en winkels in heel Europa.

De locatie kent een goede bereikbaarheid met drie belangrijke snelwegen, die linken naar Antwerpen, Rotterdam en Utrecht en met het water- en spoorwegnet waardoor dit een aantrekkelijk tri-modaal knooppunt is.

James Ellis, Investment Manager bij TH Real Estate, legt uit: “E-commerce en retail logistiek stimuleren de vraag naar kwaliteitsruimte in de buurt van grote bevolkingscentra. Oosterhout wordt beschouwd als een van de logistieke hotspots op de Nederlandse markt, en met een flexibele, moderne bouwspecificatie, versterkt de overname het kernkarakter van het fonds met een stabiele inkomstenstroom van een toonaangevende wereldwijde retailer. ”

Cording Real Estate Group, de Europese vastgoedbeleggings- en vermogensbeheerder, heeft TH Real Estate geadviseerd over de verwerving van dit premium distributiecentrum. Malcolm Hollis adviseerde de koper over de technische en milieutechnische due diligence. WTS en Houthoff / Linklaters fungeerden als juridische en fiscale adviseurs.

De vastgoeddeskundigen van De Lobel & Partners ‘real estate experts’ adviseerden de verkoper ODC C.V. op commercieel gebied. Juridisch en fiscaal werd de verkoper geadviseerd door Schaap Advocaten & Notarissen uit Rotterdam.