Nuveen Real Estate | Mega DC | Venlo

De onlangs opgeleverde uitbreiding van het distributiecentrum (fase 3) van Lidl in Venlo is verworven door Nuveen Real Estate voor haar European Cities Fund.

Internationaal

Internationaal vastgoedvermogensbeheerder Nuveen was reeds eigenaar van de eerste twee fases. Met deze laatste toevoeging komt de totale investering in het Venlose Lidl-complex uit op 110 miljoen euro. Volgens Nuveen betreft het de grootste logistieke single asset deal in Nederland tot dusver.

Het door Next Level Development uit Eindhoven ontwikkelde gebouw is gelegen op Trade Port Noord in Venlo; één van de grootste en meest attractieve logistieke hotspots van Nederland. Deze meest recente uitbreiding is op risico ontwikkeld en enkele maanden na start van de bouw verhuurd aan Lidl. Fase 3 heeft een oppervlakte van 43.717 m², waarmee het totale gebouwoppervlakte uitkomt op circa 120.000 m². De uitbreiding is verworven voor circa 40 miljoen euro en is toegevoegd aan het European Cities Fund van Nuveen.

Belangrijke markt

Liz Sworn, Fund Manager bij Nuveen Real Estate: ‘Nederland is een belangrijke markt voor de logistieke beleggingen voor ons European Cities Fund, vanwege de indrukwekkende infrastructurele netwerk en de verbindingen met de belangrijkste Europese steden en havens. We zijn verheugd dat we de laatste uitbreiding van deze ontwikkeling in Venlo aan ons fonds hebben kunnen toevoegen, waardoor we een voortdurende diversificatie aan de beleggers van het fonds kunnen garanderen.’
Thorsten Kiel, hoofd European Industrial & Logistics bij Nuveen Real Estate, voegt eraan toe: ‘Onze Europese logistieke portefeuille is het afgelopen jaar snel gegroeid als gevolg van de continue vraag naar core-locaties. De hoogwaardigheid van de ontwikkeling en de financiële gegoedheid van de huurder zorgden ervoor dat de acquisitie van fase 3 niet uit kon blijven.’

Adviseurs

Next Level Development is in deze transactie geadviseerd door CMS en TLF real estate. Nuveen Real Estate werd in deze transactie bijgestaan door Cording, De Lobel & Partners ‘real estate experts‘, EY, Hollis en Loyens & Loeff.