Lidl | 110.000 m² logistiek centrum | Venlo

Lidl heeft een overeenkomst gesloten met Next Level Development voor het ontwikkelen en realiseren van een nieuw warehouse van ca. 40.000 m² aan de James Tobinstraat te Venlo. Het distributiecentrum op bedrijventerrein Trade Port Noord zal aan het reeds ontwikkelde gebouw van 70.000 m2 worden toegevoegd. Door deze uitbreiding wordt de totale oppervlakte van het complex dat door Lidl wordt gehuurd ca. 110.000 m².

Het gebouw zal worden ingezet voor de op- en overslag van non-food artikelen bestemd voor levering via webshop-kanalen. Daarnaast worden vanuit dit warehouse meerdere DC’s in Europa bevoorraad. Op deze locatie zal de firma Nunner Logistics namens Lidl de logistieke operatie gaan uitvoeren.

Er is reeds aangevangen met de bouw van deze derde fase en de oplevering staat gepland voor juli 2019. De uitbreiding van dit complex zal gerealiseerd worden door Wijnen Bouw Someren. De voorbereidingen worden getroffen voor het plaatsen van zonnepanelen en het project zal als eerste XXL ontwikkeling in Venlo volledig volgens het duurzaamheidskeurmerk BREEAM ‘Outstanding’ worden gecertificeerd.

Quote Lidl ‘’Vanwege de groei binnen Europa zijn wij verheugd om onze logistieke capaciteit duurzaam uit te kunnen breiden in Venlo. Dit gebouw voldoet aan de allerhoogste duurzaamheidseisen die Lidl graag stelt aan al haar distributiecentra. Zo maakt dit warehouse geen gebruik meer van fossiele brandstof, is er een warmte koude opslag en wordt het pand verlicht met 100% LED.‘’ aldus Christine Braun, woordvoerder van Lidl.

Quote Next Level “We zijn erg vereerd met de keuze van Lidl voor deze uitbreiding. Het laat zien dat ze vertrouwen hebben in de locatie Venlo en tevreden zijn over de kwaliteit van het reeds gerealiseerde gebouw” zegt René Geujen, Director Plan Development van Next Level.

Quote NUNNER Logistics “Het besluit van Lidl om de locatie in Venlo met meer dan 50% uit te breiden zien wij als een aansporing om de verdere groei van Lidl in Europa te faciliteren door continu vooruit te lopen op de hoge kwaliteitseisen die Lidl aan ons stelt.”

Quote Gemeente Venlo ”Wethouder Erwin Boom (economie), gemeente Venlo: “Lidl heeft de juiste keuze gemaakt om voor Venlo te kiezen en een partnership aan te gaan met Next Level Development. Het logistieke netwerk van Venlo behoort immers tot het beste van Europa. Ik feliciteer Lidl met de toekomst en ben er van overtuigd dat Lidl een prachtig en duurzaam huis gaat bewonen van Next Level Development. Welkom in Venlo!”

Partijen werden bij de totstandkoming van de huurovereenkomst begeleid door De Lobel en Partners ‘real estate experts ‘en  TLF Real Estate.