Intervest | Intentieovereenkomst logistieke ontwikkeling | Roosendaal

Intervest Offices & Warehouses heeft een intentieovereenkomst gesloten voor de verwerving van een terrein van 3,9 hectare op het industrieterrein Borchwerf I in Roosendaal.

In samenwerking met een gespecialiseerde ontwikkelaar zal Intervest hier een logistiek complex realiseren van ruim 24.100 m² magazijn, 3200 m² mezzanine en 600 m² kantoren. Op dit moment kent de locatie nog een industrieel gebruik. Het terrein zal pas na sloopwerken bouwrijp aan Intervest worden overgedragen. Het logistieke complex wordt vermoedelijk in de tweede helft van 2019 opgeleverd.

Gezien de grote vraag naar logistieke oppervlakte in de regio, zal het project worden gerealiseerd, al dan niet met voorverhuring. Door reeds in een vroegtijdig stadium in te stappen in het project, kan Intervest de site verwerven op interessante voorwaarden. De definitieve aankoopprijs is afhankelijk van de huursituatie op het moment dat het gebouw wordt opgeleverd. Op dit moment wordt ingeschat dat het gebouw circa € 1,3 mln huurinkomsten zal genereren op jaarbasis en dat het brutoaanvangsrendement zal variëren tussen 7,25% en 6,0%, afhankelijk van de looptijd van de huurovereenkomst.

Vorig jaar verwierf Intervest een logistiek complex van 13.300 m² in industriezone Vossenberg II in Tilburg en een distributiecentrum van 20.500 m² in Raamsdonksveer. De vastgoedvennootschap verstevigt met deze verwerving zijn positie als logistieke eigenaar in Zuid-Nederland. Intervest Offices & Warehouses werd opgericht in 1996 en is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV), waarvan de aandelen sinds 1999 genoteerd zijn op Euronext Brussels (INTO). Intervest investeert in kantoorgebouwen en in logistieke panden op strategische locaties in de binnenstad en buiten het centrum van steden. Het kantoorgedeelte van de vastgoedportefeuille is geconcentreerd op de as Antwerpen–Mechelen–Brussel; het logistieke gedeelte op de as Antwerpen–Brussel–Nijvel en Antwerpen–Limburg–Luik en breidt zich verder uit in België, Nederland en richting Duitsland.

De Lobel & Partners ‘real estate experts’ bemiddelde bij deze transactie en zal de verhuurbemiddeling op zich nemen.