Intervest | logistieke belegging | Roosendaal

Vandam Invest bv en Intervest Offices & Warehouses N.V.) realiseren circa 28.600 m² logistiek in Roosendaal

De Belgische beursgenoteerde B-REIT Intervest Offices & Warehouses NV heeft (via Intervest Roosendaal 1 BV) in Roosendaal een nieuw te bouwen modern hoogwaardig logistiek distributiecentrum van 28.600 m² in eigendom verworven van Vandam Invest (onderdeel van de Vandam Groep).

In april werd het kavel, gelegen aan de Braak/Bosstraat 9-11 te Roosendaal, in eigendom overgedragen aan Intervest. Op het perceel van 4 hectaren wordt het logistieke complex ontwikkeld. Het ‘state-of-the-art’ gebouw wordt gerealiseerd op het industrieterrein Borchwerf I aan de noordzijde van Roosendaal en wordt direct ontsloten door de snelweg A17.

Het gebouw wordt in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd en zal beschikken over een hoge standaard van technische specificaties, waaronder 12,2 meter vrije hoogte en vlakke vloeren, terwijl het ook zal voldoen aan de hoogste normen van een duurzaam ontwerp met een rendement intelligent LED-verlichtingssysteem. Het object wordt uitgevoerd met de hoogste BREEAM duurzaamheidscertificering ‘Out Standing’ 5 sterren en zal het eerste distributiecentrum zijn in Roosendaal met een dergelijke hoge score en uitvoering.

Stripes architecten heeft het gebouw ontworpen met een markante uitstraling, welke wordt geaccentueerd door de witte vinnen bij het gevelgedeelte van de kantoren. Het distributiecentrum omvat een warehouse van circa 24.030 m², 1.100 m² kantoorruimten en een mezzanine van 3.485 m². Op het buitenterrein worden 225 stuks parkeerplaatsen aangelegd.

De totale ontwikkeling wordt op ‘risico’ gerealiseerd en de verhuur is in handen gegeven aan De Lobel & Partners ‘real estate experts’ en CBRE. De opzet en de lay-out zijn dusdanig dat het gebouw in het geheel dan wel in twee delen kan worden verhuurd. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels gestart, het Belgisch Bouwbedrijf Bolckmans zorgt voor de realisatie en het bouwmanagement wordt verzorgd door Progam Bouwmanagement.

Koper Intervest werd in het aankooptraject juridisch geadviseerd door DLA Piper Nederland. Verkoper Vandam Invest werd in het verkoopproject geadviseerd door De Lobel & Partners ‘real estate experts’.