Intervest | 28.000 m² distributiecentrum | Tilburg

Intervest heeft een sale-and-lease back overeenkomst gesloten voor een tweede logistieke site in Tilburg. Het object is gelegen op het bedrijventerrein ‘Katsbogten’ aan de zuidkant van Tilburg. Het omvat een distributiecentrum van circa 26.200 m² en een kantoorgebouw van circa 2.200 m².

Kwantum

Het complex huisvest het hoofdkantoor en distributiecentrum van Kwantum, de grootste woondiscounter in Nederland en België en onderdeel van de Homefashion Group. Kwantum is marktleider in wand-, raam- en vloerproducten en beschikt over een eigen webshop en heeft meer dan 100 eigen winkels in de Benelux.

Renovatie

Het object wordt door Kwantum volledig gehuurd voor een huurperiode van 10 jaar op basis van een triple net huurovereenkomst. Tijdens het eerste jaar van de overeenkomst zal het kantoorgebouw ingrijpend worden gerenoveerd, verduurzaamd en uitgebreid door de huurder. Waarbij tegelijkertijd ook het distributiecentrum worden gemoderniseerd. De investeringen voor deze werkzaamheden zullen meer dan € 2,5 miljoen bedragen en voor einde 2019 worden afgerond.

Onze rol

De transactie werd voor Intervest begeleid door De Lobel & Partners “real estate experts”. Homefashion Group werd voor de verkooptransactie commercieel bijgestaan door Big Box Retail en juridisch door BarentsKrans.