Frasers Property Europe | Logistieke Belegging | Breda

Frasers Property Europe verwerft twee logistieke objecten in Breda

Frasers Property Europe (FPE) heeft de acquisitie van twee logistieke gebouwen  op het industriepark Hazeldonk in Breda afgerond. De panden zijn verkocht door een internationale logistieke dienstverlener. De transactie weerspiegelt de verdere uitbreiding door FPE van haar logistieke en light industrial portfolio in Nederland.

De twee gebouwen hebben een gezamenlijk metrage van ruim 12.500 m² verhuurbare oppervlakte. De gebouwen zijn gelegen op twee percelen met een totale oppervlakte van circa 26.000 m². De panden zijn op dit moment volledig verhuurd: één object werd verworven via een sale-and-leaseback en heeft een aanzienlijk potentieel voor herontwikkeling waar FPE op termijn invulling aan wil geven. Het andere object, met een metrage van ruim 8.000 m² is verhuurd aan een Duitse winkelketen.

“De verwachte herontwikkeling vertegenwoordigt het eerste ontwikkelingsproject van FPE in Nederland. We werken aan meer logistieke en lichtindustriële ontwikkelingen in FPE’s kernmarkten Duitsland en Nederland, in overeenstemming met de strategie van Frasers Property in Europa “, zei Dr. Wulf Meinel, CEO van FPE.

FPE werd bij deze transactie geadviseerd door internationale vastgoed adviseur Cushman & Wakefield (commercieel) en van Doorne (juridisch / fiscaal). De verkoper werd bij deze verkoop geadviseerd door De Lobel & Partners ‘real estate experts’.