Distributiecentrum | Roosendaal | CBRE GI – Damsteen Vastgoed

CBRE Global Investors koopt opnieuw een distributiecentrum op Borchwerf II in Roosendaal. Dit nieuw te ontwikkelen distributiecentrum heeft een oppervlakte van circa 32.500 m². Ontwikkelaar/verkoper is Damsteen Vastgoed B.V., onderdeel van de Van Dam Groep.

Locatie

De ontwikkeling wordt gerealiseerd aan De Ruif 3 in Roosendaal, op industrieterrein Borchwerf II. CBRE Global Investors heeft hier recent de laatste omvangrijke kavel (circa 5,7 hectare) in eigendom verkregen. Op deze kavel  wordt momenteel dit distributiecentrum gerealiseerd. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2020. Het bouwmanagement wordt verzorgd door Progam Bouwmanagement en de bouw door Bouwbedrijf Vrolijk.

Ontwikkeling

Het distributiecentrum omvat circa 28.000 m² warehouse, circa 1.100 m² kantoorruimte en circa 2.500 m² mezzanine. Op het buitenterrein worden 307 parkeerplaatsen aangelegd. Met dit ruime aanbod aan parkeren is het object onder andere zeer geschikt voor meer personeelsintensieve operaties. Het logistieke centrum wordt ontwikkeld naar moderne eisen en technische specificaties waaronder een vrije hoogte van 12,2 meter,  vlakke vloeren, een rendement-intelligent LED-verlichtingssysteem en zonnepanelen op het dak. Daarnaast zal het object worden opgelever met een BREEAM ‘Very Good’ label. 

Transactie team

Savills adviseerde koper CBRE Global Investors bij de totstandkoming van deze transactie met Houthoff als juridisch adviseur. Verkoper Damsteen Vastgoed B.V. werd in deze transactie geadviseerd door De Lobel & Partners “real estate experts”. Beide kantoren zijn ook ingeschakeld voor de verhuur van het object.