Aankoop | 34.500 m² Logistiek | ‘s-Heerenberg | M&G

M&G koopt het distributiecentrum in ‘s-Heerenberg voor € 39 mln.   Het distributiecentrum is ontwikkeld door In Monte, een samenwerkingsverband tussen Van Schijndel Bouwgroep en Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling. Het pand is aangekocht namens het M&G European Property fonds met € 4,4 mrd onder beheer.

Het gebouw aan de Transportweg bestaat uit twee grote distributiecentra van in totaal 34.500 m². Het project zal naar verwachting in november volgend jaar  worden opgeleverd en krijgt het Breeam-label Good.
Het project is gelegen op het nieuwe bedrijvenpark DocksNLD in ’s-Heerenberg waar een brede groep logistieke gebruikers actief is. Het bedrijvenpark is goed bereikbaar en is gelegen nabij de A12/A3. Een van de twee distributie-centra is voor 50% voorverhuurd aan JCL Logistics Benelux, dat opereert namens een van de grootste fietsmerken in Nederland. JCL Logistics heeft een tienjarig huurcontract getekend.

Laurien van Wieringen, Directeur Investeringen en Asset Management voor  Nederland bij M&G: “Nederland kent een gezond economisch herstel. Dit is te  danken aan de wereldwijde exportvraag en dit komt de Nederlandse logistieke sector ten goede. In Nederland steeg het aandeel van e-commerce in 2020 van 13% tot 23% en ook hier-voor is meer logistiek vastgoed nodig. Het tekort aan beschikbare bouwkavels op goed gelegen locaties stuwt de huurgroei.”

David Jackson, manager van het M&G European Property Fund: “Logistiek heeft voor het zesde jaar op rij beter gepresteerd dan alle andere vastgoedsectoren, een trend die zich naar verwachting zal voortzetten, waardoor de druk op de prijzen toeneemt. Deze acquisitie toont aan hoe zeer de sector een beleggingsprioriteit is geworden voor het fonds, met een sterke focus op projecten die inspelen op de nieuwe trends qua consumentengedrag en e-commerce.”

Dit is de tweede overname voor het fonds in Nederland. In 2019 werd een distributiecentrum aan de Van Hilststraat in Waalwijk gekocht en met deze nieuwe acquisitie komt de blootstelling van het fonds aan de sector op bijna 20%. Naar verwachting zal dat percentage de komende maanden toenemen.

M&G werd voor deze transactie geadviseerd door De Lobel & Partners – real estate experts.

Cushman & Wakefield en TLF Real Estate (commercieel) en CMS (legal) adviseerde de verkoper.