Aangekocht | 15.700 m² Royal Flora Holland | Cabot Properties

Cabot Properties verwerft twee warehouses op het Bedrijventerrein Royal Flora Holland Zuid.

De twee gebouwen, Prunus 22 met een oppervlakte van 8.489 m² en Cotoneaster 21 met een oppervlakte van 7.159 m², liggen achter elkaar en grenzen aan de centrale transportcorridor met transportsysteem naar de bloemenveiling Royal Flora Holland.  De objecten zijn volledig verhuurd aan FM Group, de op één na grootste bloemen en planten exporteur van Nederland.

Cabot Properties is een internationale private equity vastgoedinvesteringsmaatschappij die zich exclusief richt op industrieel vastgoed. Het bedrijf, opgericht in 1986, is een toonaangevende investeerder, ontwikkelaar en exploitant van industrieel vastgoed in Noord-Amerika, de UK, Europa en Australië. De afgelopen jaren heeft Cabot meer dan $ 10 miljard geïnvesteerd in industrieel vastgoed, beheren zij meer dan 1.400 gebouwen met ruim 3.900 huurders.  Het hoofdkantoor van Cabot is gevestigd in Boston en hebben kantoren in Chicago, Dallas, Londen en Sydney.

Verkoper een groep Particuliere beleggers,  werd bij de transactie geadviseerd door Rodenburg Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis (commercieel) en Loor Legal (juridisch). Cabot Properties werd geadviseerd door Buren Legal (juridisch),  Arcadis (technisch) en PWC (tax) en De Lobel & Partners – real estate experts (commercieel).