Schiedamsedijk 36

Rotterdam

Kantoorruimte, Overige

Huur

EUR 12.000,- per jaar

Neem contact op

Commerciële ruimte | De Leuve |Rotterdam

Op de begane grond van kantoorgebouw ’De Leuve’ in Rotterdam bieden wij een commerciële ruimte te huur aan.

Het object is gelegen in het verlengde van de bruisende Witte de Withstraat, tegenover de Leuvehaven, in het centrum van Rotterdam.

Door de grote verscheidenheid aan winkels, restaurants, koffiebars, uitgaansgelegenheden en hotels is dit ‘by far’ de meeste hippe plek in de stad.

De commerciële ruimte op de begane grond is een geheel zelfstandige unit met bergruimte in de kelder. De unit beschikt over een eigen entree, pantry en toiletvoorzieningen. De onderhavige ruimte was tot voor kort in gebruik als kantoor met baliefunctie en archief. Na verwijdering van de balie, leent de ruimte zich ook voor retail en kleinschalige horeca.

Locatie

In de jaren 50 was ‘De Leuve’ een opmerkelijk gebouw dankzij de (in die tijd) uitzonderlijke hoogte van 53 meter, 14 verdiepingen  en zakelijke uitstraling. Toen in 1978 een grote brand uitbrak, maakte dit grote indruk in Rotterdam. De bovenste 6 verdiepingen van het pand waren verwoest. Na deze brand is het pand vernieuwd tot de toren die hij nu is, gelegen aan de hipste straat van de stad, namelijk de Witte de Withstraat!

Bereikbaarheid

Per auto
De op- en afritten van de Ring Rotterdam (A4/A15/A16/A20), met verbindingen naar het vliegveld Rotterdam-The Hague Airport, Den Haag, Utrecht en Antwerpen, zijn binnen enkele autominuten bereikbaar. Ook Rotterdam-Zuid is via de Erasmusbrug of via de Maastunnel eenvoudig bereikbaar.

Per OV
Het Centraal Station met al zijn openbaar vervoer voorzieningen bevindt zich op loopafstand. Daarnaast liggen de metrostations Leuvehaven en Beurs nagenoeg voor de deur, evenals de haltes voor de tram en bus. Op loopafstand bevindt zich de opstapplaats van de watertaxi en de Fast Ferry.

Bestemming
De onderhavige commerciële ruimte valt binnen het bestemmingsplan ‘ Cool’  vastgesteld  18 maart 2021 met als bestemming ‘ Centrum 3’ . Conform deze bestemming kan de onderhavige ruimte worden gebruikt voor de navolgende doeleinden:

 • detailhandel;
 • horeca;
 • kantoren;
 • maatschappelijke voorzieningen.

Graag laten wij u kennis maken met deze gave plek in de stad en deze commerciële ruimte in het bijzonder.

Huurprijs

 • De beschikbare ruimte op de begane grond wordt verhuurd voor EUR 12.000,- per jaar, te vermeerderen met BTW

Opleveringsniveau

 • eigen toegangsdeuren in de centrale hal en aan de straatkant
  systeemplafonds voorzien van LED-verlichting
 • eigen toilet
  aanwezige keukenblok
 • verwarming middels radiatoren
  topkoeling

Schiedamsedijk 36

Rotterdam