Coolsingel 119

Rotterdam

Kantoorruimte

Huur

EUR 200,- per m² per jaar

Neem contact op

Kantoorruimte in centrum Rotterdam | monumentaal pand “Forum”

Deze kantoorruimte ligt in het centrum van Rotterdam. Het prachtige, monumentale bankgebouw op de hoek van de Coolsingel en de ‘Koopgoot’ genaamd ‘FORUM‘  is volledig getransformeerd en gerenoveerd  tot een dynamische plek waar wonen, werken en recreëren samen komen. 

Het object is gelegen te midden van alle denkbare voorzieningen, zoals winkels, fitness, bioscopen, theaters, musea, casino, terrassen en hotels en is daarmee een fantastische plek om te werken én te verblijven. 

Namens onze opdrachtgever DEKA Immobilien bieden wij op deze locatie uiterst representatieve kantoorruimte te huur aan. Graag informeren wij u over de mogelijkheden tijdens een bezichtiging ter plaatse!

Monumentaal gebouw in Centrum Rotterdam​

Het monumentale bankgebouw van de ‘Rotterdamsche Bankvereniging’ in het centrum van Rotterdam is ontworpen door architect H.F. Mertens. Het is het eerste grote bouwproject in de stad sinds het bombardement in mei 1940. Het gebouw maakt deel uit van het grootschalige transformatieproject ‘FORUM Rotterdam’ en is volledig gerenoveerd. ‘FORUM’ biedt ruimte voor 30.000 m² winkels en restaurants, 5.600 m² kantoren en 103 appartementen. In het bankgebouw is de fameuze boekhandel Donner gehuisvest. 

Het gebouw beschikt over een energielabel A, wat resulteert in een zeer milieu- en kostenbewust energieverbruik, waardoor het object voldoet aan de toekomstige wetgeving hieromtrent. 

​​Rotterdam, moderne stad met strategische ligging

Rotterdam  is een moderne stad vol ambities met volop mogelijkheden voor nieuwe initiatieven. Een mediagenieke metropool met een almaar groeiende skyline vol moderne architectuur. Veel toonaangevende, (inter)nationale bedrijven hebben dan ook gekozen voor huisvesting in Rotterdam. De stad heeft een uitermate strategische ligging ten opzichte van het achterland en een uitstekende bereikbaarheid via het water, spoor, weg, of de lucht. 

Goed bereikbaar met auto of openbaar vervoer

FORUM is goed bereikbaar met de auto vanaf de ring (A20 en A16) Rotterdam. De reistijd naar Rotterdam The Hague Airport bedraagt circa 15 minuten. Het schuin tegenover Forum gelegen metrostation Beurs/Churchillplein is het kruispunt van de Noord/Zuid- met de Oost/ Westlijn en biedt een directe verbinding met het Centraal Station, Station Blaak en Station Alexander. Verder liggen direct voor het gebouw haltes voor bus en tram.

In de directe omgeving van ‘FORUM’ zijn diverse parkeergarages aanwezig: Coolsingel, Koopgoot, Bijenkorf en Beursplein. Hier zijn parkeerabonnementen af te sluiten, of er kan tegen uurtarief geparkeerd worden.  Door de aanwezigheid van deze parkeervoorzieningen kan een huurder in principe de eigen parkeernorm bepalen. Dit in tegenstelling tot veel andere kantoorgebouwen.

Beschikbaar metrage

Op de 5e verdieping van het gebouw is circa 1.380 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar voor verhuur. Deelverhuur in twee delen behoort tot de mogelijkheden (vanaf circa 600 m²). Indien een groter metrage is gewenst is uitbreiding van het metrage met kantoorruimte op andere etage mogelijk met een maximum van ruim 5.700 m². De condities waartegen deze ruimte kan worden gehuurd is nader te bepalen. Indien bij een groter metrage een eigen voordeur is gewenst behoort dit tot de mogelijkheden door huur van ruimte op de begane grond.

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Oppervlakte

 • 5e verdieping
  1.380 m² vanaf circa 600 m²

Huurprijs

 • kantoorruimte 5e verdieping
  EUR 200,- per m² per jaar
 • optionele ruimten
  nader te bepalen

Huurvoorwaarden

 • huurtermijn
  5 jaar
 • betaling
  per kwartaal vooruit
 • servicekosten
  EUR 40,- per m² per jaar
 • garantiestelling
  drie maanden huur, servicekosten en BTW
 • indexering
  jaarlijks conform CPI index 2015
 • huurovereenkomst
  model standaard ROZ 2015

Opleveringsniveau

 • representatieve monumentale entree op begane grond
  monumentaal trappenhuis
 • personenliften en 1 goederenlift
  glad afgewerkte betonvloeren geschikt voor het aanbrengen van vloerafwerking
 • afgewerkte bouwkundige wanden
  ledverlichting
 • verwarming en adequate koeling
  te openen ramen
 • kabelgoten ten behoeve van elektra- en databekabeling
  nette sanitaire voorziening
 • dakterras

Overige

 • omzetbelasting
  over de huurprijs is BTW verschuldigd
 • aanvaarding
  in overleg, op korte termijn

Coolsingel 119

Rotterdam